Leveringsvoorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw, dtp, auteurscorrectie, transport- en eventuele overige kosten die niet zijn omschreven tenzij anders overeengekomen. Mondelinge aanbiedingen en toezeggingen verbinden Projectcolor BV slechts nadat en voor zover Projectcolor BV deze schriftelijk heeft bevestigd. Plaatjes op de website en in onze brochures zijn altijd ter indicatie. Sommige modellen, kleuren en uitvoeringen kunnen uitverkocht zijn of vervangen. Op al onze offertes, orders en overeenkomsten zijn de laatst gedeponeerde leveringsvoorwaarden van het KVGO van toepassing (zie kopje 6).

De productietijd voor opdrachten is conform opgave in de opdrachtbevestiging en gaat in na ontvangst van het juiste pdf, Excel en/of snijbestand. In overleg met de planning zijn spoedopdrachten mogelijk. Het kan zijn dat wij hiervoor een toeslag in rekening moeten brengen als er extra omstelkosten zijn, er buiten reguliere werktijden moet worden geproduceerd of er extra transportkosten gemaakt moeten worden. Wijzigingen in de opdracht kunnen invloed hebben op de levertijd. Projectcolor is niet aansprakelijk voor eventuele vervolgschade bij het overschrijden van afgesproken levertijden door onvoorziene omstandigheden zoals machine-uitval, storingen, nalatigheid van derden zoals koeriers, postverzending en bij uitbesteed werk. In deze situatie zal Projectcolor (in overleg) al het mogelijke doen om de schade tot een minimum te beperken. Projectcolor is niet aansprakelijk voor de kosten van door de klant aangeleverde materialen bij foutieve bedrukking. Denk hierbij aan misdrukken of verkeerd aangeleverde bestanden.

Betalingen bij de eerste opdracht vooraf via overschrijving. Daarna binnen 30 dagen netto. Bedragen boven de €10.000,- altijd in overleg in verband met een voorafbetaling van minimaal 50%. Bij een wijziging van factuur adres wordt dit als een eerste opdracht gezien en geldt de betaling vooraf via overschrijving. Het achteraf wijzigen van een factuur adres kan alleen zodra er akkoord is gegeven van onze kredietmaatschappij Atradius. Bij het achteraf wijzigen van een factuur adres brengen wij €35,- in rekening.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw order op de plaats van bestemming te krijgen. Vanwege de hoge gevoeligheid van onze producten voor transportschade of wanneer u met een strakke deadline te maken heeft en de order op de juiste datum en tijd geleverd moet worden, adviseren wij onze eigen koeriersdienst, wij doen u graag een prijsvoorstel. U kunt uw order ook (laten) afhalen bij Projectcolor op de Debbemeerstraat 18 in Hoofddorp. Wanneer wordt gekozen voor een externe koeriersdienst, is Projectcolor BV niet aansprakelijk voor eventuele transportschade, tijdsplanning of vervolgschade. Dit is dus geheel op eigen risico.

4.1  Met pakketdienst
Voor “Overnight”-verzending met een maximale lengte van 150 cm maken wij gebruik van DHL Parcel of DHL Express en voor maatwerk van speciaaltransport. Spoedorders adviseren wij per koerier te laten versturen, dat of afhalen is de enige 100% gegarandeerde levering.

4.2  DHL Parcel
*Goedkoper dan DHL-express Nadelen DHL Parcel: *Het gebruik van DHL-parcel voor non-EU landen wordt afgeraden vanwege douaneformulieren en onzekerheden omtrent passage bij de douane(s) *Mogelijkheid dat na eerste poging van leveren de pakketten zonder bericht retour worden gestuurd. *Het volgen van de pakketten aan de hand van barcodes is minder precies, waardoor pakketten sneller kwijt raken. *DHL-Parcel is de “budget”-optie van DHL-Express, dus wordt ook als zodanig behandeld door DHL (lagere prioriteit t.o.v. DHL-Express). *Langere levertijd dan DHL-Express Prijzen zijn exclusief btw en verpakkingskosten, en kunnen afwijken in verband met variabele brandstoftoeslag.

4.3  DHL Express
DHL express is de betere service van DHL. Meer service en zekerheid van leveren. DHL express werkt niet met vaste formaten maar met gewicht en volume gewicht. De prijs is op basis van wat het hoogst is. Voordelen DHL Express *Als er problemen zijn, dan worden deze direct gemeld door klantenservice *Kortere levertijd als DHL-Parcel *Levering kan aangemeld worden op afleveradres (bellen) voordat de aflevering plaatsvindt *Het volgen van de pakketten aan de hand van barcodes, is precies en actueel (“live”). *Iedere dag moet het pakket een scan krijgen *Gecertificeerde koerier haalt/brengt de zending *Meer zekerheid dat het pakket (optijd)aankomt Nadelen DHL Express *Is duurder dan DHL-Parcel *Prijs is variabel. Afhankelijk van Volume-gewicht / maten / gewicht *Toeslag van €25 voor pakketten boven de 120cm lang Prijzen zijn exclusief btw en verpakkingskosten, en kunnen afwijken in verband met variabele brandstoftoeslag. Voor verzendingen met speciale levertijden, op zaterdag, zwaarder dan 50 kg of naar het buitenland doen wij graag vooraf een prijsvoorstel, zodat u niet met onverwachte kosten wordt geconfronteerd.

Projectcolor doet zijn uiterste best om montage opdrachten zorgvuldig te plannen. Indien er onvoldoende gegevens aanwezig zijn, moet Projectcolor bij de offerte of order een aantal aannames doen. Dit kan worden voorkomen door vooraf een bezoek op locatie, waarbij wij diverse controles uitvoeren. Zonder deze controle gaan wij ervan uit dat:

– De opgegeven maten exacte maten zijn.
– Bij wandmontage de muren glad gestuukt zijn, wit egaal en geen primer nodig is.
– Voor het aanbrengen op glas de oude visual lijm verwijderd is en de ramen schoon zijn.
– De ruimte voldoende verwarmd is, stofvrij en schoon van bouwvuil, kabels, leidingen enz..
– De montage op ooghoogte is en geen additionele apparatuur nodig is zoals steiger, ladder of hoogwerker.
– De locatie vrij toegankelijk is voor bestelbussen en hoogwerkers als deze nodig zijn.
– Alles met een lift getransporteerd kan worden (Indien de montage niet op de begane grond plaatsvindt). Als dit niet het geval is, moeten er extra logistieke kosten in rekening worden gebracht.
– Er niet geplakt gaat worden op natuursteen of andere materialen die gevoelig zijn voor lijm.
– De locatie zonder aankondiging en toegangspasjes bereikbaar is en we kunnen parkeren zonder kosten.
– Bij weersafhankelijke montage kunnen wij geen exacte planning afgeven.
– Gevolgen door onrechtmatige plaatsing komen voor rekening van de eigenaar.
– U dient zelf zorg te dragen voor eventuele vergunningen.
– Wachturen die buiten de schuld van Projectcolor gemaakt worden, zullen op basis van nacalculatie aan u worden doorberekend.

5.1 Montage van folie op glas
Een thermische breuk ontstaat, wanneer de typische materiaalkarakteristieken van het glas in relatie tot de kwaliteit van de rand van het glas en de bestendigheid tegen temperatuurfluctuaties overschreden worden. Het aanbrengen van folie op glas kan in uitzonderlijke situaties hier de medeoorzaak van zijn evenals; gedeeltelijke slagschaduw van bomen, markiezen en/of dak overkappingen, verwarming op geringe afstand, plaatselijke opwarming, donkere voorwerpen direct achter het glas enz. Hierdoor is de schuldvraag bij een thermische breuk nooit eenvoudig te beantwoorden. Wanneer dit voorkomt is Projectcolor niet aansprakelijk en dient u de schade op te geven bij uw eigen glasverzekeraar als zijnde opdrachtgever en eigenaar. Op aanvraag kunnen wij u van meer informatie voorzien.

Scroll naar boven